1 Kasım 2013 Cuma

Adım adım zirveye...

Galatasaray, TT Arena’da konuk ettiği Torku Konyaspor’u Drogba ve Burak’ın golleriyle 2-1 mağlup etti. Kopenhag maçı öncesi moral bulan Galatasaray, lider F.Bahçe’yle de puan farkını 3’e indirdi ve gözünü gelecek hafta Şükrü Saracoğlu’nda oynanacak derbiye dikti


Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasının açılış maçında Galatasaray ile Torku Konyaspor karşı karşıya geldi. TT Arena’da oynanan mücadelede sarı kırmızılılar, Konyaspor’u 2-1 mağlup etti. Ligdeki zirve yürüyüşünü sürdüren G.Saray’a galibiyeti getiren goller, 45+4. dakikada Didier Drogba ve 67. dakikada Burak Yılmaz’dan geldi. Konuk ekip Konya’nın tek golünü 16. dakikada Recep Aydın kaydetti.


CİMBOM 2. SIRADA


Galatasaray, bu galibiyetle puanını 19′a çıkardı ve maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti. Konyaspor ise 10 puanla 12. sırada kaldı.


İLK KEZ 3′TE 3 YAPTI


Son iki maçında Kardemir Karabükspor ve Kayserispor’u deviren sarı-kırmızılılar, Konyaspor’u da yenerek ligde ilk defa 3′te 3 yaptı.


CUMA FOBİSİ SONA ERDİ


Galatasaray, puan kaybettiği Eskişehirspor ve Antalyaspor maçlarının ardından Konya karşısında çıktığı 3. cuma maçından galibiyetle ayrılmayı başardı.


PUAN FARKI 3′E İNDİ


Cimbom, Konya galibiyetinin ardından, maç fazlasıyla, gelecek hafta karşılaşacağı lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 3′e düşürürken, Şampiyonlar Ligi’nde salı günü oynayacağı Kopenhag maçı öncesi de moral bulmuş oldu.


DANY BU KEZ YOK


Galatasaray’da teknik direktör Roberto Mancini, geçen hafta oynadıkları Kaysersipor maçına göre ilk 11′de tek değişiklik yaptı. İtalyan teknik adam, son iki lig maçında oynatmadığı Emmanuel Eboue’ye Konyaspor karşısında tekrar forma verirken, geçen hafta Kayserispor maçının ilk 11′inde görev yapan Dany Nounkeu’yu kadroya almadı.


SNEIJDER SAKATLANDI


Galatasaray’da Kayserispor maçında geçirdiği sakatlık sonrası sadece dünkü antrenmanda takımla çalışan Wesley Sneijder de maçta ilk 11′deki yerini aldı. Hollandalı oyuncu henüz maçın başlarında sakatlanınca 9. dakikada oyundan alındı.


BRUMA YİNE KONTENJANA TAKILDI


Sarı-kırmızılı ekipte Dany’nin yanı sıra geçen hafta da kadroda bulunmayan Bruma, Nordin Amrabat ve Albert Riera yabancı kontenjanına takılan isimler oldu.


SABRİ SOL BEKTE


Roberto Mancini, sağ bek Sabri Sarıoğlu’nu, Konyaspor maçında savunmanın solunda görevlendirdi. Sol bekte Eboue’yi oynatan İtalyan teknik direktör, sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Hakan Balta’nın yokluğunda Sabri’yi oyuncuyu karşılaşmada sol bekte görevlendirdi.


MANCİNİ VE TÜTÜNEKER’E SEVGİ GÖSTERİSİ


Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ile bir dönem Galatasaray’da forma giyen Torku Konyaspor’un teknik direktörü Uğur Tütüneker’e sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarların tezahüratlarda bulunduğu Mancini ve Tütüneker, ayrı ayrı tribünleri selamladı.


TT ARENA’DA ŞOK GOL


Maça etkili başlayan taraf Galatasaray olsa da ilk golü bulan Torku Konyaspor oldu. 16. dakikada Chedjou’nun geri pasında Recep Aydın’ın baskısıyla karşılaşan Muslera, meşin yuvarlağı uzaklaştırmak isterken ceza alanı dışındaki Gekas’a attı. Galatasaray savunmasını hazırlıksız yakalayan Gekas, sürdüğü topu, ceza alanı yayı içinde kaleci Muslera ile karşı karşıyayken, sağ çaprazda daha uygun durumdaki Recep’e çıkardı. Bu oyuncu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.


DROGBA UZATMADA ATTI


Sarı kırmızılı ekip, bu gole cevabını 45+4. dakikada Fildişili yıldızı Drogba ile verdi. Eboue’nin pasıyla sağ kanattan bindiren Umut Bulut’un ortasına, arka direkte Ali Turan’ın üzerinden kafa vuruşunu yapan Drogba, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımının soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitmesini sağladı.


ASLAN FIRSATI KAÇIRDI


Galatasaray ikinci yarının hemen başında Burak Yılmaz ile öne geçme fırsatını kullanamadı. Drogba’nın sağ kanattan ortaladığı topta müsait pozisyonda bulunan Burak, zayıf bir kafa vuruşu yapınca top kaleci Itandje’da kaldı.


BURAK GALİBİYETİ GETİRDİ


Cimbom, yıldızı golcüsü Burak Yılmaz’ın ayağından bulduğu golle 2-1 öne geçmeyi başardı. Burak, Aydın Yılmaz’ın orta sahadan attığı mükemmel ara pasta defasın arkasına sarktı ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Itandje’dan sıyrılan golcü oyuncu topu boş kaleye göndererek takımının galibiyet golünü kaydetti.


CHEDJOU DİREĞE TAKILDI


Sarı kırmızılılar 77. dakikada Chedjou ile direğe takıldı. Emre Çolak’ın kullandığı kornerde penaltı noktası üzerinde topa çok iyi yükselen Chedjou kafayı vurdui top üst direkten geri geldi.


VE MAÇ G.SARAY’IN


Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, Torku Konyaspor’u 2-1 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı.



Adım adım zirveye...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder