1 Kasım 2013 Cuma

'Deve hörgücü gibi'

Popstar yarışmasına da katılan sıradışı müftü olarak bilinen Kırklareli İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, başörtülü kızlar için bugüne kadar ki en ağır yazıyı kaleme aldı.


Gazeteport’un haberine göre, “Ruhu çıplak başı kapalı türbanlılar” diyerek yeni moda kapanan kızlara seslenen müftü, “Versace motifli uculer, başını deve hörgücü gibi diken bayanlar transparan giyinenlerden daha tahrik edici” gibi yorumlar yaptı.


İşte çok konuşalacak Türbanlılar yazısı:


“RUHU ÇIPLAK, BAŞI KAPALI TÜRBANLILAR”


“Dikkat buyrulursa zamanede örtündüğünü zanneden, Peygamberimizin “Cennetin kokusunu alamayacaklar” ikazına rağmen başını deve hörgücü gibi diken bayanlar o kadar çoğaldı ki transparan giyen bayanlardan çok daha çekici görünüp erkekleri kışkırtmaktadırlar. Üstüne üstlük rujlar, maskaralar (kaş kirpik boyası) muhtelif tahrik edici parfümler, vesair mübarek cildi uzun vadede tahriş edip yaşlanmayı hızlandıran bir sürü kimyevi alaşımlar… Bir İlahiyat Hocamız bu kozmetik harcamalarına bir yılda harcanan para 5 Milyar dolarmış… İsrafın boyutunu da bu arada belirmiş olayım, ne uğruna bu meş’um durumlara giriliyor…


İSLAM AHLAKINA UYGUN MU?


Seksi görünmek… Peki kızlar sizin bu davranışınız İslam Ahkamına, İslam ahlakına uyuyor mu? Bir zamanlar sizin maskara ettiğiniz bu garip türbanlarınızın gerçek şekli olan örtü için bu ülkede ne sıkıntılar çekildi biliyor musunuz? Hocam işte Kuran “Örtünün” demiş biz de örtündük, niye kızıyorsun bize?


ERKEKLERİ KIŞKIRTIN MI DİYOR?


Ey ruhu açık başı kapalı kızlarım! Kuran size böyle mi örtünün diyor, palyaçoları kıskandıracak kadar boyaları en güzel azalarınıza sürerek vücut tahribatı yapıp, erkekleri kışkırtın mı diyor? Kendinizi kandırmayın.


Diyeceksiniz ki Hocam! “Kalbi Selim nedir”?


Kalb-i Selim, gönlü Allah sevgisi ile doldurulmuş, Yüce Yaratıcının Kâbesi olarak tavsif edilen gönülden, fesadı ve hasedi çıkarıp, Ahlak-ı Muhammedi örtüsüyle örtülen, hayatı insanların beğenisinden öte Allah’ın beğenisi ve rızasına muvafık olarak tanzim edilen kalb demektir. İşte bu kalbi taşıyabilen kadınlar ne yüzüne saçma sapan boyaları sürer, ne de daracık pantolonlar giyip vücut hatlarını teşhir eder.


BEKARET ZARI ERKEKDE DE VAR


Daha önceki yazılarımdan “Bekâret zarı sadece kadınlarda değil erkeklerde de vardır” başlıklı makalemde erkeklerin de kadınlar gibi namuslu olmalarını, onların da tıpkı bayanlar gibi çul çaputtan öte evvela ahlak elbisesi, edep örtüsüyle örtünmesini İslam’ın ve insanlığın mûcibâtı olarak beyan etmiştim.


VERSACE MOTİFLİ UCUBELERİ


Rengarek başörtüleri, insanları mütemadiyen tahrik etmek için Versace motifli ucubeleri veya muhtelif batı tandanslı manevi dünyamızı yıkıcı türbanları, ülkemizde yaygınlaştırıp, sözde tesettürü yayıyoruz tezgahıyla İslam Kadınlarını seksapalite putlarına dönüştüren “Tekbir” adıyla maruf sözde İslami tesettür firmasını ve sahibini kınıyorum, ve bu şahısları Önce Allah’a sonra Hz Peygamber’e şikayet ediyorum. Örtü adı altında kızlarımızı lükse özenen, İslam ahlakından uzaklaşan, şuursuz ve de formalite kabilinden örtünen bayanlara tebdil ettiği için…Ve bunların çoğalmasına zemin oluşturduğu için….


TEKBİR GİYİME DE KIZDI


Bir de anti parantez söylemek isterim Tekbir gibi dinimizin çok önem verdiği Allah’ı ululamak anlamına gelen bir İslam Literatürüne ait bir kelimenin bir ticaret firmasında ne işi var. Soruyorum Tekbir firmasının yöneticilerine;


“Siz, deve hörgüçlü Versace motifli, astronomik fiyatlarla sattığınız İslâm’ın örtüsü ile alakası olmayan ürünlerinizle mi Allah’ı ululuyorsunuz? Buram buram, tahrik kokan, baktığınızda kalplerde takva saygınlığı sağlayacağı yerde insanımızın aklına cinsellik getiren ürünlerinizle mi Allah’ın şanını yücelteceksiniz.?”


BAŞINI ÖRTMEYENLER…


Diğer taraftan çok sayıda başını örtmeyen ama ahlaki noktada çok değerli dostlarımız arkadaşlarımız var…Bunlardan biri de Melek Abla…Emekli bir Almanca Öğretmeni, daha önce görev yaptığım ilçedeki banka müdürü Hüseyin Abi’nin eşi, Kuran Kursunda öğrencimizdi. Kendisi Kuran Okumayı, Peygamberimizin hayatını birçok şeyi öğrendi. Tefsir derslerimize katıldı. Çok hayırsever bir insan. Her sosyal faaliyette var. ( Helva dağıtılacak, Hatim merasimi yapılacak, bir muhtaç hasta huzurevine yatırılacak, Yetimlere yardım toplanacak, Kutlu doğumda Bedenen ve mali olarak yardımlarda bulunulacak Melek Abla hep oralarda)


Allah aşkına siz söyleyin şimdi… Kafasında deve hörgücü bir türban, yüzünde 200 gr boya, bacağında Lee Cooper kot pantolon, burnunda 2 milyarlık pırlanta bir hızma, kolunda İsviçre üretimli 4 milyarlık bir saat, İpekleri çoooook uzaklardan getirilmiş soyu sopu beli olmayan türbişler… Biz şimdi bunlara İslam’ın Hanımefendisi mi diyeceğiz ?


Ben Melek Ablamı bu zipçiktilere değişmem…


Kelamın Özü; Ahir zamanda lüks ve debdebe merakından Birçok değerler pay-i mal edilecek, Ruhu ve gönlü çıplak başı kapalılar türeyecek…



'Deve hörgücü gibi'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder