1 Kasım 2013 Cuma

Tarihi cami hayata döndü

Ankara Altındağ’da tarihi değerleri bir bir hayata dönüyor. Restorasyonu tamamlanan Arslanhane Camii, dualar eşliğinde yeniden ibadete açıldı.


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin katıldığı açılış törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve AK Parti Milletvekilleri ile Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem katıldı.Bülent Arınç yaptığı konuşmada Arslanhane Camii’nin Ahilik geleneğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, camiye sahip çıkan herkese teşekkür etti.


Restorasyon sürecini yakından takip ettiğini söyleyen Arınç, restorasyonla yenilenen caminin Ankara’ya hayırlı olmasını temenni etti.Cuma namazını Arslanhane Camii’nde kılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, ardından geleneksel Osmanlı şerbeti içti.


ARSLANHANE CAMİİ SELÇUKLU MİMARİSİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR


Arslanhane Camii, Ankara’da Selçuklu Mimarisini yansıtan en önemli cami olarak dikkat çekiyor. Altındağ sınırları içinde bulunan ve 13. yüzyılda yapılan cami ahşap yapısıyla büyük beğeni topluyor. Söz konusu cami üzerinde yapılan ilk restorasyon çalışması Ahi Şerafettin tarafından gerçekleştirildi. Caminin en dikkat çekici özelliklerinden biri de inşa sırasında yapıda kullanılan taşlar. Arslanhane Camii’nin yapımında kullanılan taşların bir kısmı Roma ve Bizans Medeniyetlerine ait. Arslanhane Camii ise adını bu taşlarda bulunan aslan motiflerinden alıyor.



Tarihi cami hayata döndü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder